Cucina Curiosa

Het ondertussen wereldberoemde cruise schip Costa Curiosa vaart de weidse zeeën af. Jij bent chef-kok op dit prestigieuze schip, in een keuken om u tegen te zeggen. Jij moet de allerlekkerste gerechten aan je gasten serveren.


Vandaag is het de laatste avond van de cruise, en naast op de foto gaan met de kapitein zal iedereen in gala-kleding chique gaan dineren in het restaurant. Niets minder dan de befaamde heerlijke kreeften liggen klaar in het aquarium, maar plots gaat er een alarmbel af ! Storm op zee ... net nu !
De woeste oceaan laat het schip van links naar rechts wiegen, en zal heel de kombuis overhoop halen.
Erger nog, de kreeften zijn allemaal uit hun aquarium ontsnapt.
Aan jou de taak om de kreeften terug te vangen en de chaos onder controle te houden. Opletten voor de gladde visgraten op de grond, want die kunnen je vertragen.

Cucina Curiosa is een snel spelend tegel-leg-spel. Elke speler heeft hetzelfde setje van 20 tegels, waarop kitchenettes en wegen staan. Enkele van die tegels hebben ook de afbeelding van een kreeft of visgraten. Het spel speelt zich over 16 rondes. Elke ronde mag de oudste speler één van zijn tegels open draaien. Daarna zoeken de andere spelers naar diezelfde tegel in hun setje. Iedereen puzzelt nu deze tegel aan in zijn persoonlijke keuken. Zodra er 16 tegels geplaatst zijn is het spel ten einde en de spelers tellen hun punten. Elke kreeft die verbonden is met de ingang aan de hand van een weg is 1 punt waard, maar visgraten tellen als een minpunt. Die moet je dus vermijden.


Dit spel werd geschonken door Noris spiele en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts