Frog menu

De kikkers in dit spel hebben honger. Veel honger. Gelukkig is daar een hele menu aan insecten ter beschikking. Aan jou - of aan je kikker - de taak om zoveel mogelijk insecten te eten. Hiervoor zal je van insect naar insect moeten springen, en continue moeten eten. En het is de truc om niet geïsoleerd te geraken terwijl je hiermee bezig bent.


Om het spel te starten worden 2 tot 4 starttegels geschud met een hele hoop insecten tegels. Deze tegels komen open in het midden van de tafel te liggen in een raster van 6 op 6, 7 op 7 of 8 op 8 stuks, afhankelijk van het aantal spelers. Elke speler start met 2 willekeurige tegels met een speciale kracht (vis, ei, tong) daarop. Elke speler start op het speelbord eender waar zijn starttegel ligt.


Tijdens een speelbeurt mag de actieve speler zijn kikker laten springen volgens de beweging die toegestaan is op de tegel waar zijn kikker momenteel staat. De speler mag de tegel roteren om zo 1 van de 4 richtingen te bepalen. Hij mag ook de tegel tot zich toe-eigenen en deze van het speelveld verwijderen. Zodra er tegels beginnen te verdwijnen, komen er gaten in het speelveld te zitten. Gelukkig kunnen de kikkers hierover springen. Zodra een kikker echter geïsoleerd zit, mag deze speler geen acties meer ondernemen. Zodra alle kikkers vast zitten, krijgen de spelers de tegels die onder hun kikker ligt, en ze tellen al hun punten op.


De spelers scoren punten gebaseerd op de soorten en hoeveelheden insecten ze wisten te verzamelen. Er zijn zo 7 soorten insecten in het spel. De starttegel mag je als een insect naar keuze kiezen. Zo zullen 5 dezelfde insecten 50 punten opleveren, terwijl 2 dezelfde insecten slechts 5 punten waard zijn. De speler met de meeste punten is zoals in meerdere spellen wel het geval is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Edigrafica games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15-30 minuten

Reacties

Populaire posts