Maskenball der Käfer

Maskenball de Käfer, of in het Nederlands 'gemaskerd bal voor de lieveheersbeestjes' is één spel van de reeks kinderspellen die Pegasus uitbrengt. Ze brengen nu namelijk spellen van Selecta uit. En we weten uit het verleden dat dit allemaal spellen zijn met kwaliteitsmateriaal.


Elke beurt mogen de deelnemers met het rad draaien in het midden van het speelbord. Indien de pijlt blijft staan op één van de 8 lieveheersbeestjes, mag de speler dat lieveheersbeestje verplaatsen naar de anderen. Elk lieveheersbeestje heeft een kleine magneet in zijn neus zitten, en als het bezoekend lieveheersbeestje het andere leuk vindt, dan trekken de magneetjes en dus ook de beestjes mekaar aan. Nu mogen ze stippen onder mekaar ruilen.


Elke lieveheersbeestje heeft 5 stippen van één kleur, en zodra er een beestje is dat 5 stippen in 5 verschillende kleuren wist te verzamelen, dan is ze klaar om naar het gemaskerd bal te gaan. Het kan echter ook gebeuren dat de lieveheersbeestjes mekaar afstoten. In dat geval is de beurt van de huidige speler voorbij. De spelers winnen gezamenlijk als alle lieveheersbeestjes naar het bal kunnen gaan.


Indien de pijl van het rad op één van de kleine blaadjes blijft staan, mag die speler zijn beestje niet verplaatsen. In plaats daarvan moet hij de mieren langsheen het pad rond het speelbord verder zetten. Als alle 7 mieren op het speelbord staan, verliezen alle spelers gezamenlijk.


Dit spel werd geschonken door Pegasus spiele en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts