Mein kleiner bunter Krabbelkäfer

We mogen jullie nog eens een spel voorstellen voor de allerkleinste spelfanaat. Mein kleiner bunter Krabbelkäfer, of ook wel mijn klein lieveheersbeestje, is een spel voor spelers vanaf 3 jaar.Het kleine lieveheersbeestje wil kleren passen. Die saaie zwarte stippen zijn ook altijd maar hetzelfde .... ach je kent vrouwen hé ! Het beestje wil iets totaal anders en kleurrijk uitproberen. Het is aan jou om haar te helpen. Samen moeten jullie kleurrijke stippen uitzoeken voor haar nieuwe outfit. De speler die aan het einde van het spel het lieveheersbeestje heeft, is gewonnen en mag met haar rondvliegen.


Om te beginnen worden de 12 gekleurde stippen op het blad geplaatst in het midden van de tafel zodat iedereen er goed aan kan. De jongste speler krijgt een pluche lieveheersbeestje en een dobbelsteen. Volgens de richting van de klok mogen de spelers beurtelings het lieveheersbeestje over hun linker of rechter pols schuiven. Dat ziet er pijnlijk uit voor het beestje, maar dat is het niet.
Dan wordt de dobbelsteen geworpen, en afhankelijk wat daarop staat, gebeurd het volgende :
* Bij een kleur mag je de overeenkomstige stip van het blad nemen en op eender welke stip op het beestje hangen. Het speelt geen rol wie het beestje hier rond zijn of haar pols heeft.
* Als er van de gedobbelde kleur geen stip meer is, gaat de dobbelsteen naar de volgende speler.
* Dobbel je een lieveheersbeestje, dan geef je het beestje door naar de volgende speler, tenzij je zelf het beestje al om je pols had.

Het spel is ten einde als alle bolletjes van het beestje opgevuld zijn. Heb jij op dat moment het lieveheersbeestje rond je pols, ben je de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Moses en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 3 jaar
Speelduur :  10-15 minuten

Reacties

Populaire posts