Monster my neighbour

Dit spel moet toch wel bijzonder zijn. Op de spellenbeurs te Essen presenteerden maar liefst 5 uitgeverijen dit spel : Z-man Games, Divedice, Korea Boardgames, Filosofia Editions en dV Giochi.


De ene speler is een monster, anderen kunnen jagers zijn. Hoe kan je nu uitvissen wie dat wie is ? Wel, de handkaarten worden voortdurend gewisseld, maar de identiteit van de monsters blijven vaag. In de ene beurt kan je een jager zijn die probeert om een monster te vangen, en in een volgende ronde kan jij het monster zijn dat de jagers probeert te ontlopen.



In het begin van het spel worden 5 monsterkaarten geschud en gedekt op tafel gelegd. De overige kaarten vormen de algemene trekstapel. Afhankelijk van het aantal spelers gebruik je meer of minder kaarten in die stapel, die verder volgens allerlei regels wordt klaargemaakt.  Elke speler krijgt 4 kaarten op hand. Die speler die de 'wanted' kaart heeft mag beginnen. Voor de rest heeft deze kaart geen doel meer. Elke speler zal nu 1 kaart open op tafel spelen. Zodra de monster kaart op tafel komt, is de ronde ten einde en wordt er gescoord.


Het monster en zijn vriendjes krijgt 2 punten als de monster kaart met succes gespeeld was. Als de monsterkaart weg gelegd was, krijgt die speler die daarvoor gezorgd heeft 2 punten, al de rest behalve het monster en zijn vriendjes krijgen 1 punt. Als het monster weg gelegd moest worden door een vriendje, krijgt iedereen behalve het monster en zijn vriendjes 1 punt. Na de puntentelling gaan alle kaarten terug in de stapel, behalve het ene monster. Na 5 rondjes zijn alle monsters verwerkt en is het spel ten einde, en wint de persoon met de meeste overwinningspunten.

Dit spel werd geschonken door Z-man Games, Korea Boardgames / dive d!ce en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 3-8
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten






Reacties

Populaire posts