Mystery! Motive for Murder

Toen we de mensen van Mayfair spraken, vertelden ze ons dat we eender welke spellen konden reviewen, behalve deze Mystery! Motive for Murder. Reden : ze hadden op dag 2 van de beurs nog maar slechts 5 exemplaren over. Gelukkig vond even later dit spel ons huisje na een lange tocht over de Atlantische Oceaan.


Bij het aanschouwen van de doos valt al meteen op dat dit een grijs en mysterieus spel is. Geen fancy kleurrijke figuurtjes a la Days of Wonder hier.

Zodra er een levenloos lichaam gevonden werd in de achtertuin van een statig Engels herenhuis, is het moordwapen en de locatie zeer duidelijk. De enige vraag die de onderzoekers nog moeten beantwoorden is : wie heeft dit gedaan, en waarom ? Elke gast in het huis kan een motief hebben, en elk van hen heeft een geheim dat ze angstvallig proberen te verbergen.


Jou reputatie als detective zal veilig gesteld worden als jij die persoon bent die de uiteindelijke arrestatie kan verrichten in dit spel. Een voor één ondervraag je steeds opnieuw de verdachten om zo de banden die deze personen hadden met het slachtoffer duidelijk in kaart te brengen. Wie van deze gasten in het huis had het grootste motief om een moord te begaan ? Laat de echte Sherlock Holmes in jou los !


Dit spel werd geschonken door Mayfair Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts