Sator Arepo tenet opera rotas: Malleus Maleficarum

Sator Arepo tenet opera rotas: Malleus Maleficarum, dat is een mond vol. En zelfs als je deze eerste titel achterstevoren leest, lees je nog steeds hetzelfde. Gelukkig is het eerste woord ook telkens de eerste letter van elk woord, en houden we het eenvoudigweg op SATOR.


Dit spel is een herwerkte versie van het oude spel, dat ondertussen al 7 jaar geleden verschenen is. Enkel bevat deze versie de nieuwe Malleus Maleficarum uitbreiding. Het spelverloop van het oude spel blijft volledig behouden, waarbij de spelers hun kaarten moeten gebruiken om wandelbruggen te laten bewegen en te roteren, om zo wegen te maken voor hun monniken. Deze monniken zouden graag hun verloren boeken terug vinden en dat kan alleen als jij voor hen het pad kan effenen.


Elke speler heeft ook zijn eigen setje van Liber Fidei kaarten om speciale bewegingen mee uit te voeren. Elk van die kaarten kan slechts éénmaal gebruikt worden per spel. De speler die als eerste al zijn boeken kan bemachtigen is de winnaar.


De uitbreiding voegt nog een nieuwe set van regels toe aan het spel waarbij de spelers kaarten kunnen afleggen tijdens de beurt van de andere spelers, en dit om de geest van de zwarte monnik te laten bewegen op het spelbord. De geest zal elke speler vervloeken die hij tegen komt terwijl hij rondvliegt in de oude kamer. De spelers kunnen ook beslissen om vloeken te verzamelen om zo hun Malleus Maleficarum kaarten te spelen, die erg krachtig zijn. Maar hoe meer vloeken je hebt, des te minder actiepunten of kaarten je krijgt. De keuze is aan jou.

Dit spel werd geschonken door Scribabs en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 45-90 minuten

Reacties

Populaire posts