Sirenen in Sicht

Iedereen zal wel eens van het verhaal gehoord hebben waar knappe jonge zeemeerminnen met hun prachtig gezang mannen kunnen betoveren en naar hen lokken, om zo met hun boot op de klippen te lopen. De mensen die er meer over willen lezen moeten zeker deze site maar eens bezoeken.


Bij Sirenen in Sicht gaan 2 spelers aan de slag waarbij elke speler zal proberen om de tegels van een boot van de andere speler te laten zinken. Ze doen dit met behulp van kaarten. Tijdens je speelbeurt speel je een kaart met een bepaalde waarde aan jou kant of aan de vijandelijke kant van een schip. Die kaarten hebben een positieve en een negatieve waarde. De kaarten met een negatieve waarde hebben ook speciale krachten. Zo kan je bijvoorbeeld de kapitein van één schip naar een ander schip bewegen.


Als de waardes van de kaarten gelijk zijn aan de waarde van de tegel van een schip, dan zinkt de boot. Als er 5 kaarten aan elke kant van een schip ligt, zal de tegel van dat schip ook zinken. De speler die met de hoogste waarde een schip doet zinken krijgen deze tegel. De scheepstegel, de kapitein en de matroos zijn elk 1 overwinningspunt waard. Een speler wint het spel zodra hij 3 punten weet te winnen.


Dit spel werd geschonken door Smiling Monster Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts