The foreign King

Wie had dat ooit gedacht ? Een spel over België, en dan nog wel over het koningshuis. Om ter snelste rijden met een Porsche over de Vlaamse wegen, of hondjes kweken, of scheef poepen ? Nee, niets van dat alles.


Opgehitst door de economische en politieke interesses van het gewone volk, werd er een liberale monarchie gesticht in ons landje. Het was toen nog maar 1830, en ons land werd onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Het congres van deze nog kwetsbaar koninkrijk stelde de Duitse prins Leopold van Saxen Coburg en Saafeld aan om de troon te bekleden. Niet met stof, maar met zijn achterste.
De eerste koning van België kon al onmiddellijk aan de slag en moest problemen oplossen, zoals de industrialisatie van het land dat nog (steeds) verdeeld was over verschillende politieke en religieuze groepen.In The Foreign King zullen de spelers de rol aannemen van beïnvloedbare Belgische bourgeoisie die hun streek gaan industrialiseren, metaal verwerkende nijverheden en textiel verwerkende fabrieken gaan bouwen, en dit om een grotere economische kracht te verkrijgen en om in het nationaal congres een stem te krijgen om zo hun politieke invloed te verbeteren. De spelers trachten hun sociaal aanzien te verhogen, zelfs tot dat van de koning hemzelf. De speler die op het einde van het spel de meeste overwinningspunten heeft is de winnaar. Geen snel tussendoortje, maar eerder een spel voor de doorgewinterde spelers.


Dit spel werd geschonken door Giochix.it en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts