Tropicano

Naast deze enorme grote doos van Beleduc kan je haast niet kijken. Tropicano is een kinderspel boordevol met houten spelonderdelen. Eenmaal het spel uitgepakt en opgesteld is, verschijnt er een kleurrijk eilandje met een palmboom in het midden en daarrond de oceaan.


Op dit mysterieus eilandje zou een grote schat verborgen liggen. En het is deze schat dat de 4 nieuwsgierige piraten willen ontdekken en opgraven. Maar de kleine piraten kunnen jammer genoeg niet met hun schip tot aan het eiland varen, en daardoor is de bouw van het gigantische brug naar het eiland de redding. Hierdoor zullen ze zeker hun doel bereiken.


In eerste instantie dienen de jonge spelers een stabiele brug te bouwen, om op het eiland te komen en de schat te vinden. De spelers dobbelen met een grote dobbelsteen waarop symbolen staan. Die symbolen geven aan welke delen van de brug ze mogen bouwen. De speler die als eerste een volledige brug naar het eiland gebouwd heeft, mag over de brug lopen en de schat gaan opgraven.Je hoort wel vaak, het oog wil ook wat, en dat kan je zeker bevestigen met Tropicano. Alle onderdelen zijn volledig uit vol hout, het spelbord is 3 op 34 centimeter groot en doos weegt in totaal 2.3 kilogram. Gelukkig is de simpele handleiding beschikbaar in 7 verschillende talen. En met dit spel leren de deelnemers rekenen, constructies bouwen en fijne motoriek.

Dit spel werd geschonken door Beleduc en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts