Prime Time

Vaak hoor ik zoveel mensen zeggen : er is weer geen bal op TV. Wel, zou jij het beter kunnen ? Met deze Prime Time is dat het moment om dit te bewijzen.


Jij bent in dit spel de grote baas van een Tv-netwerk, en het is jou taak om het programma dat je wil aanbieden goed gevuld krijgt met de beste shows in Prime Time. Een basis doel voor elk TV programma is om z'n tijdsslot te winnen door de hoogste score of waardering te krijgen, en dus ook de meeste opbrengsten. Terwijl je getalenteerde acteurs en actrices, producers en schrijvers toevoegt aan de show, zal je moeten beslissen hoe je de programma's rangschikt in de TV gids om zoveel mogelijk kijkers te krijgen.

 

Plaats je de beste shows in het begin van de week ? Welk programma hou je over voor vrijdagavond ? Maak je keuzes verstandig zodat je het beste TV netwerk wordt. Het spel speelt zich over 6 rondjes, die onderverdeeld zijn in 2 seizoenen die elk 3 rondjes duren. Gedurende elke ronde zullen de spelers bieden en acties uitvoeren. Ze kopen shows, huren en ontslagen acteurs, spelen wat golf en nog van die dingen. Elke ronde bestaat uit 4 fases :
* de ontwikkel fase waarbij elke speler 3 acties krijgt.
* de uitzend fase waarbij spelers hun TV planning maken.
* de beloning fase, maar enkel in ronde 3 en 6, waar de spelers punten scoren
* de inkomen fase, waar de spelers betaald worden en het spelbord klaarmaken voor een volgende ronde.


Op het einde van de 6de ronde telt elke speler hun resterend geld. Voor elke 3 dollar krijgen ze nog 1 overwinningspunt. De speler met de meeste punten is de beste TV directeur.


Dit spel werd geschonken door Golden Egg Games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 90 - 120 minuten

Reacties

Populaire posts