Römisch Pokern

Nog een kaart / dobbelspel van Amigo is dit Romeins pokeren. Dobbel de teerlingen zoals in het oude Rome, en probeer de hoogst mogelijke Romeinse numerieke resultaten te bekomen. Maar wees niet te snel met het dobbelen, want zoals Bart de Wever zou zeggen : 'Alea iacta est' : de teerling is geworpen. Voor je het weet vormen de dobbelstenen geen geldig Romeins getal meer. En het resultaat dat je bij mekaar werpt moet dan ook nog eens in stijgende volgorde staan op je scoreblaadje.


Elke speler krijgt 6 actie kaarten bij de start van het spel. Als je aan de beurt bent, dobbel je eerst met een dobbelsteen. Na elke worp zal je moeten beslissen of je stopt of verder gaat met dobbelen. Ga je verder, dobbel je met een andere dobbelsteen. Je mag verder gaan met dobbelen zo lang je dobbel resultaat een Romeins getal vormt. Eindig je jou beurt met een geldig getal, zal dit nummer op je scoreblad komen te staan. Jij mag kiezen in welke van de 7 kolommen op het scoreblad dat nummer komt te staan. De enige beperking is dat de getallen in stijgende volgorde van boven naar onder op het blaadje moeten komen te staan, en je mag geen enkel nummer 2 maal noteren.



Indien je een ongeldig nummer dobbelde, of je hebt een nummer dat al op je scoreblad staat, is jou beurt ten einde. Maar alles is dan nog niet verloren. Je hebt nog enkele actie kaarten tot jou beschikking om een slechte worp om te toveren tot een goede. Wees wel verstandig om deze kaarten te gebruiken, want elke actiekaart die je op het einde van het spel nog niet gebruikt hebt, zal je punten opleveren. Het spel is ten einde zodra iemand 7 getallen op zijn scoreblad heeft staan.


Dit spel werd geschonken door Amigo Spiele en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts