Schlafmütze

Nog een leuk kaartspel voor de luieriken onder ons : Schlafmütze. Tijdens dit spel trachten de spelers hun kaarten van hun persoonlijke trekstapel zo vlug mogelijk te dumpen, en bij voorkeur bij andere spelers.


De stapel met kaarten bestaat uit maar liefst 100 kaarten, waarvan er 5 keer 20 kaarten zijn die van 1 tot 20 genummerd zijn. De 5 kaarten met waarde 1 komen in het midden van de tafel te liggen, en de overige kaarten worden geschud. -hopelijk zijn je handen groot genoeg om 95 kaarten te schuffelen -
Elke speler krijgt nu evenveel kaarten die gedekt voor de spelers komen te liggen. Ben je aan de beurt moet je eerst kijken of je de bovenste kaart van je afleg stapel op de stapel van kaarten in het midden van de tafel kan spelen, of bij een tegenspeler. De getallen moeten in stijgende lijn gaan.


Daarna mag die speler de bovenste kaart van de trekstapel nemen en met deze kaart hetzelfde doen, indien dit mogelijk is. Heb je daarbij de keuze om de kaart te dumpen in het midden van de tafel of bij een tegenspeler, mag je dat zal kiezen. Maak je ergens een fout, mogen de andere spelers 'Slaapkop' roepen en mogen alle spelers de bovenste kaart van hun trekstapel aan die persoon geven.
Is de trekstapel leeg, draai je de afleg stapel om en speel je verder. Zodra je zonder kaarten komt te zitten ben je de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Amigo Spiele en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-8
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 25 minuten

Reacties

Populaire posts