Buttons

Velen zullen de doos ergens van herkennen. Waarschijnlijk heeft dat te maken de Spielbox die gratis werd uitgedeeld op de spellenbeurs te Essen. Buttons prijkte daar trouwens netjes op de cover.


Buttons is een simpel en snel dobbelspel waarbij het de bedoeling is om als eerste 12 sterren in totaal of 5 sterren op een rij te verzamelen. Die sterren kan je verkrijgen door knopen of buttons te verzamelen van allerlei groottes en kleuren. De startspeler heeft 6 dobbelstenen om te dobbelen, waarvan er 2 speciale zijn. Na het dobbelen zegt de speler luidop het resultaat van deze 2 speciale dobbelstenen. Op die combinatie mogen alle spelers een knoop plaatsen. De startspeler mag dat ook doen, maar mag ook een combinatie maken met een gewone dobbelsteen. Qwixx anyone ?


Een witte dobbelsteen komt overeen met een bepaalde rij, een zwarte dobbelsteen met een kolom. Je legt dus een knoop op dat vakje, maar je moet rekening houden dat 2 knopen nooit horizontaal of verticaal mogen grenzen aan mekaar. Op het moment dat je geen knoop meer kunt leggen verlies ja al je knopen en doe je de huidige ronde niet meer mee. Er verdwijnt dan ook 1 zwarte dobbelsteen en die komt voor jou te liggen. Als iedereen een zwarte dobbelsteen heeft is de ronde ten einde en worden er punten gescoord. Voor 3 knopen op 1 kleur krijg je een ster, en je krijgt een extra ster als dat nog in jou eigen speelkleur is ook. Deze verdiende sterren komen op de plaats van de knopen te liggen en daar kan je de volgende ronde geen knoop meer leggen. Lukt het jou om 5 sterren op een rij te vormen, of 12 in totaal, ben je de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Noris spiele en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten


Reacties

Populaire posts