Carcasonne uber stock und stein

Iedereen weet wel dat Carcassonne enorm veel uitbreidingen heeft op het o zo populair basisspel. Deze Carcassonne uber stock und stein, of in het Engels Carcassonne: over hill and dale, is een afzonderlijk spel dat je zonder het basisspel kan spelen.


De spelers zijn landbouwers die op hun uitgestrekte wei en enorme boerderijen verschillende dieren verzorgen, en groenten en fruit verbouwen op hun akkers. De steden en kastelen uit het originele spel maken deze keer plaats voor velden vol met fruit en groenten. Aan jou om alle soorten te verzamelen, om stallen te bouwen om de dieren in onder te brengen, en wandel naar beneden van de heuvel om nog meer punten te scoren.Na het plaatsen van een tegel kan je in deze variant kiezen om een mannetje of een stal te plaatsen. Mannetjes kunnen op wegen gezet worden als wandelaars, of op velden als boeren. Stallen kunnen geplaatst worden op de groene weides. Als een volledig veld gescoord wordt krijg je ook oogst tokens. Daarmee kan je punten scoren op het einde van het spel. Per setje dat je weet te verzamelen krijg je 5 punten.


Stallen worden op het einde van het spel gescoord. Je krijgt 1 punt per dier dat er afgebeeld staat op de wei die grenst aan je stal. Stallen vervangen dus de mannetjes die je plat in een wei legt.
O nog een klein detail voor de echte fans : de meeples dragen deze keer hoedjes.

Dit spel werd geschonken door Hans im Glück en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts