Clacks: A Discworld Board Game

De liefhebbers van de spellen die zich afspelen in de wereld van Discworld (Discworld: Ankh-Morpork,  Guards! Guards! , The witches, etc ...) zullen zich wederom in de handen kunnen wrijven, want hier is Clacks : A discworld Board Game.


Dit spel is gebaseerd op het 'Clacks' seinpaal systeem dat in deze wereld gebruikt wordt. Het is de snelste en niet-magische manier om berichten in Discworld uit te wisselen. Door gebruik te maken van hoge torens van seinpalen met daarboven op lampen met luiken, heeft de 'Grand Trunk Semaphore Company' de lange afstand communicatie op punt gesteld. Hun netwerk van torens staan verspreid over gans het Unnamed continent. Maar het oude systeem van berichten versturen laat van zich horen.


Door de gedrevenheid van de nieuwe postmeester Moist Von Lipwig werd het postkantoor van Ankh-Morpork uitgedaagd door de operatoren van Clacks. Ze willen een wedstrijdje houden van Ankh-Morpork tot in Genua. Neem het op tegen je vrienden en verover de titel van snelste Clacks operator in de discworld, en bewijs dat Clacks dé manier van communicatie is.  Je kan dit spel één tegen één spelen, maar je kan het ook co-operatief spelen tegen het postkantoor. Verder is er nog een variant - een soort van introductie - voor de kleinere spelers.


Dit spel werd geschonken door Back Spindle games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
Clacks : a discworld board game is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden.

Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 60 minuten

Reacties

Populaire posts