Domus Domini

Toen een zekere Petrus Venerabilis in 1122 zijn job startte als overste van Cluny, komt hij in een moeilijke economisch situatie terecht. Daarom vroeg hij aan de kloosters die tot Cluny behoren om hen voedsel te leveren.


In Domus Domini is elke speler een overste die zulk een klooster leidt. Elke jaar - oftewel elke ronde - zullen de spelers een oogst produceren, en dit afleveren aan Cluny. Petrus Venerabilis gebruikt de opbrengsten van deze oogsten om het leven van de monniken gemakkelijker te maken. De speler die de beste oogst kan leveren per ronde krijgt overwinningspunten.


Die speler zal echter wel het minste geld verdienen, dat hij kon gebruiken voor toekomstige investeringen. Spelers die niet veel konden leveren zullen dus meer geld ontvangen, maar minder punten. Spelers zullen dus elke ronden moeten beslissen of ze meer geld willen verdienen om te investeren, of voor de punten gaan. Elke speler voert zijn eigen plannetje uit, waardoor er bijna elke ronde er een andere koploper is, wat soms minder leuke verrassingen met zich mee kan brengen voor bepaalde spelers.


Dit spel werd geschonken door Franjos en is vanaf maart het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 120 minuten

Reacties

Populaire posts