Hack Trick

Zijn deductiespellen en paswoorden kraken helemaal jou ding, dan moet je zeker Hack Trick eens een keertje proberen. Hack Trick is een spel van deducties en combinaties waar de spelers getallen genereren om uiteindelijk een geldig paswoord te krijgen.


Een paswoord bestaat uit 3 dezelfde getallen, zoals 333, of bestaat uit 3 getallen waarvan de som 15 is, zoals 726 bijvoorbeeld. Elke keer als er een kaart gespeeld wordt, voegt de speler een getal toe aan de opeenvolging van getallen, en markeert de gegenereerde nummer - dat is de som van de 2 laatste getallen - op het keypad. Dat doet hij door een marker op de sleutel te leggen. Deze keypad is een magisch vierkant : de som van elke rij of kolom is steeds 15. Het doel van het spel is 3 markeerders op dit keypad te leggen in een rechte lijn, of 3 keer op dezelfde sleutel.


Hack Trick lijkt een simpel spel, maar al spelende zal je merken dat het vele mogelijke combinaties herbergt. Tijdens een speelbeurt mag de actieve speler de som van de kaarten van iemand zijn hand vragen, en dan een kaart trekken of spelen. Als deze een kaart speelt mag hij een markeerder van de vijand afnemen, meer zelfs, hij mag een markeerder opofferen om zijn tegenstander te dwingen om een kaart te spelen in de volgende ronde. Hij kan er ook voor kiezen om zichzelf te beschermen. Die markeerders kunnen op 5 verschillende manieren gebruikt worden. Klein detail : de speler die zonder markeerders komt te zitten verliest ! De uiteindelijke winnaar is die speler die de perfecte balans weet te vinden tussen een sterke hand samen te stellen en het uiteindelijk doel op het speelbord te bereiken.


Dit spel werd geschonken door Mind Fitness Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts