H.I.D.E.

H.I.D.E. staat voor Hidden Identity Dice Espionage. We betreden de wereld van de geheime agenten, en het is niet zo duidelijk, maar er gaan verhalen rond over een legendarisch figuur onder deze agenten. Hij heeft nog nooit een missie laten falen, en geen enkele vijand van hem heeft ooit iets kunnen navertellen.
Hoe belangrijk de missies ook zijn, deze legende is de enige agent die alles grondig uitvoert. Daarvoor heeft deze man een geheime codenaam gekregen : de legende.


Vandaag zijn er vele geheime agenten die op het punt staan om hem bij te benen. Alhoewel dat alle agenten goed weten dat zij niet de enige competitie zijn. Daarom moeten ze verstandig te werk gaan. Probeer zo snel mogelijk te stijgen in rangorde door de tegenstanders uit te schakelen, of probeer in alle veiligheid jou missie te volbrengen door voorzichtig jou identiteit geheim te houden en geld te verzamelen. Niet enkel jou uitstekende vaardigheden zullen van pas komen, maar ook een dosis geluk zal nodig zijn om te slagen. Die dosis geluk zal bepaald worden door de dobbelstenen.


H.I.D.E. is een dobbelspel in een spionage thema, gebaseerd op een deductie mechanisme. Door het combineren van informatie die je gedurende het spel krijgt probeer je de identiteit van de andere spelers te weten te komen. Jij probeert jou identiteit verborgen te houden en gaat op zoek naar inlichtingen in de vorm van kaarten die in het midden van de tafel liggen. Elke ronde kan je een dobbelsteen kiezen om ongezien te blijven, of je kan een stukje van jezelf prijs geven in ruil voor de mogelijkheid om een andere spion te elimineren. De spion die het meeste geld kan verzamelen op het einde van het spel, of die spion die de legende kan worden, is de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Korea Boardgames / dive d!ce en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten


Reacties

Populaire posts