Imperial Settlers

Imperial Settlers zag al in 2014 het daglicht, en werd ondertussen door een 10-tal uitgeverijen uitgebracht. We stellen jullie de versie van Pegasus Spiele voor.


Kolonisten van de 4 grootste machten in de wereld hebben nieuwe landen ontdekt, waar nieuwe grondstoffen en opportuniteiten te vinden zijn. Romeinen, barbaren, Egyptenaren en Japanners vliegen met z'n allen op dit gebied om de grenzen van hun rijk te verruimen. Ze starten met het bouwen van nieuwe gebouwen om hun economie te versterken, ze vinden mijnen en velden waar ze grondstoffen kunnen delven, en ze bouwen barakken en kazernes om hun soldaten op te leiden. Weldra gaan ze ontdekken dat dit land veel te klein is voor alle 4 de machten, en zal de oorlog beginnen ...


Imperial Settlers is een kaartspel waarbij elke speler één van de 4 grootmachten zal spelen, en zijn rijk zal uitbreiden door het plaatsen van gebouwen. De spelers zullen daarna werkers naar die gebouwen te sturen om de nieuwe grondstoffen en mogelijkheden te verkrijgen. Het spel speelt over 5 rondes, en gedurende die 5 rondes hebben de spelers de tijd om nieuwe landen te ontdekken, gebouwen neer te poten, grondstoffen te ruilen, vijanden te verslaan en zodoende overwinningspunten te verdienen. Het spelmechanisme van Imperial Settlers is gebaseerd op het kaartspelletje 51st State.


Dit spel werd geschonken door Pegasus spiele en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
Imperial Settlers is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts