Karma

Bij Karma krijgt elke speler 3 gedekte kaarten die hij of zij niet mag bekijken. Ze blijven gedekt op de tafel voor de speler liggen. Daarna krijgt elke speler nog 6 kaarten op hand, waarvan hij er 3 mag kiezen. De 3 andere kaarten komen open bovenop de gedekte kaarten op tafel te liggen.


De startspeler begint nu door 1 of meerdere kaarten van dezelfde waarde vanuit zijn hand open op de tafel te spelen , en vorm zodoende een aflegstapel. De andere spelers moeten op die aflegstapel 1 of meerdere kaarten spelen van dezelfde waarde of van een hogere waarde. Kunnen ze dat niet, moeten ze de aflegstapel op hand nemen. Op het einde van een beurt moeten de spelers kaarten bij op hand trekken, zodat ze op het einde van hun beurt steeds 3 kaarten hebben.


Alle kaarten die je op hand hebt moeten eerst gespeeld worden voordat de gedekte kaarten mogen gespeeld worden. Er zitten ook enkele kaarten tussen die de spelers toestaan om af te wijken van de regels. Het is die speler die als laatste met kaarten blijft zitten, die de verliezer is. Karma is ook wel gekend onder de naam Palace.

Dit spel werd geschonken door Amigo Spiele en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts