Kling Klang Klunker

Kling Klang Klunker - of in het Engels Bling Bling Gemstone - werd voor het eerst uitgebracht in 2012 door Gemblo Inc. uit Korea. Vorig jaar bracht Pegasus Spiele de Duitse versie uit, die we vandaag aan jullie mogen voorstellen.


Kling Klang Klunker is eigenlijk net hetzelfde spel als Toc Toc Woodman. De bespreking van dat spel kan je hier nalezen : http://geelpionneke.blogspot.be/2012/10/toc-toc-woodman.html
Maar in deze versie hebben de spelers meer te winnen als ze met hun bijl beginnen zwaaien, maar ook meer te verliezen.


Om het spel klaar te zetten stapelen de spelers schijven op mekaar, en elke schijf heeft een sectie van 4 gekleurde plastieken edelstenen die je aan de zijkant erin schuift. Tijdens een speler zijn beurt, mag deze 2 keer met de bijl uithalen naar de toren. Je mag daarbij kiezen om hard of zacht te kloppen, en je kiest zelf ook waar je tikt. Zodra er schijven of edelstenen vallen, mag je deze bijhouden. De rode edelstenen zijn elk 3 punten waard, de roze stenen 2 punten, en de doorzichtige stenen 1 punt. En deze keer is de middelste schijf geen 5 maar 10 strafpunten waard. Zodra alle schijven van de toren verdeeld zijn onder de spelers, of alle edelstenen zijn verdeeld, is het spel ten einde en wint de speler met de meeste punten.


Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 10 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts