Mombasa

In Mombasa proberen de spelers aandelen te verkrijgen van gecharterde bedrijven gevestigd in Mombasa, Kaapstad, Saint-Louis en Caïro. Ze verspreiden ruilposten van deze bedrijven doorheen het Afrikaanse continent met als bedoeling zoveel mogelijk geld te verdienen.


Het spel Mombasa heeft een uniek ronddraaiend hand mechanisme dat de motor van dit spel is. Elke ronde zullen de spelers actie kaarten kiezen van hun hand, en ze gelijktijdig bekend maken aan de andere spelers. Daarna voeren ze deze acties uit. De gespeelde actiekaarten komen nadien op een aflegstapel, en de vorige gespeelde kaarten mogen terug op hand genomen worden voor de volgende ronde.


Elke bedrijf heeft een dubbelzijdig bedrijven-spoor, zodat elke spel erg zal variëren ten opzicht van mekaar, mede door de gebruikte sporen die tevoorschijn komen en bij welke bedrijven ze geplaatst worden. Ondertussen is dit spel ook al in het Nederlands verschenen bij The Game Master, maar in onze spellenclub kan je de versie van Eggert Spiele en RnR Games spelen.


Dit spel werd geschonken door Eggertspiele en RnR Games en is in maart het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.
Mombasa is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 75 - 150 minuten

Reacties

Populaire posts