Moongha Invaders: Mad Scientists and Atomic Monsters Attack the Earth!

Moongha Invaders: Mad Scientists and Atomic Monsters Attack the Earth!  is een mondvol voor een titel van een spel. Deze versie is van 2010 en kan je met 3 of 4 spelers spelen. Er is nog een versie van 2012, maar die kan je slechts met 2 spelen.


Jij hebt de controle over een aantal verschillende types van Moongha monsters. De kant van het speelbord dat het dichtste bij jou is, is jou plaats voor de monsters. Je ziet daar eveneens de 7 verschillende soorten van monsters. Je plaatst je monsters blokjes in deze vakken. Enkele van de monsters hebben meerdere blokjes. Het spel zal afhankelijk van het aantal spelers 8 of 9 rondes duren, maar het kan al eindigen zodra een speler 20 schade blokjes heeft.

 

In het begin van elke ronde worden willekeurige acties beschikbaar gemaakt. 3 van die acties hebben betrekking op de monsters en laten je toe om ze te maken, aan te vallen en te bewegen. Dit zijn de respectievelijke oranje, witte en paarse blokjes. Er zijn 3 menselijke acties : met 1 kan je een held plaatsen, met de andere 2 kan je militairen plaatsen. Om een monster te maken moet je een bepaald aantal oranje blokjes in het vak van de monsters leggen. Eenmaal het monster gemaakt is, kan je het op 1 van de 12 steden op het speelbord plaatsen. Het monster komt wel in het spel met zijn verborgen kant. Het monster is in leven, maar de rest van de wereld weet nog niet van zijn bestaan af.
Zolang het monster verborgen blijft,  kan deze niet aangevallen worden, en kan deze zijn krachten opbouwen om uiteindelijk ravage aan te richten. Een andere speler kan echter proberen het monster zichtbaar te krijgen door een held in dezelfde stad te zetten.


Militaire eenheden proberen het monster te verslaan. Als je een militair of een held ergens bijzet, kan je met alle militairen in die stad aanvallen. Als een monster een stad aanvalt, zullen verdedigende eenheden het monster eerst aanvallen, en daarna het voetvolk. Vechten zal aan de hand van dobbelstenen gebeuren. Een 4 of hoger is een geslaagde aanval. Elk monster heeft een bepaalde eigenschap. Er zijn slechts 3 monsters die sterk genoeg zijn om een hele stad te vernietigen. Op het einde van het spel scoren de spelers punten afhankelijk hoeveel schade ze in elke stad hebben. In het begin krijgt elke speler ook bepaalde steden aan hem toegewezen, dat zal ook invloed op de punten hebben.


Dit spel werd geschonken door Treefrog Games - dat ondertussen opgehouden is met te bestaan - en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 90 - 120 minuten

Reacties

Populaire posts