Rumms

De lezers van deze blog zullen gemerkt hebben dat het hier een maandje stil was. Dat was omdat uw schrijver eventjes op vakantie was. Jammer genoeg hebben we geen enkel bordspel in Sri Lanka gevonden om aan jullie voor te stellen, maar we starten wel terug met deze Rumms oftewel Cube Quest.


Rumms is een dexterity spel waarbij holle kubusvormige dobbelstenen over rubberen matjes getikt moeten worden. De blokjes die de mat verlaten zijn verslagen. Beurtelings mogen de spelers tikken uitdelen, tot dat iemand wint door de vijandelijke koning te verslaan. De blokjes kunnen ook verslagen worden als ze met hun schaduw kant naar boven belanden. Ze worden dan gevangen genomen en moeten gedobbeld worden om te bepalen of ze ontsnappen of niet.


De blokjes hebben verschillende sterktes en speciale eigenschappen, zoals extra tikken die ze mogen krijgen, vijandige blokjes bevriezen, verloren blokjes terug herwinnen en zich zelf verbergen voor de strategische herpositionering. Je kan zelf een leger aan blokjes samenstellen om een spel te starten, of je kan een voorgedefinieerde setup gebruiken, waarbij je een set van blokjes krijgt die in totaal 40 punten waard zijn. Elke speler kiest ook hoe hij zijn blokjes klaar zet, en vormt zodoende individuele aanvallers, defensieve formaties en structuren.


Dit spel werd geschonken door Kosmos en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts