Signorie

Hoera, wederom een spel van What's your game? Zij staan bekend om hun pittige spellen die meer weg gelegd zijn voor de ervaren veelspeler, maar laat je dat zeker niet afschrikken. Ook deze Signorie behoort tot deze categorie.


Het Italië gedurende de 15e eeuw was een land vol met intriges en pracht. De onrustige politieke condities zorgden voor het ontstaan van een perfecte basis voor een nieuwe regeringsvorm, genaamd Signoria, en van de opkomst van de meest ambitieuze adellijke families. Na lang in het duister getast te hebben, is de tijd eindelijk daar om de controle over de steden over te nemen en om de toekomst van Italië vorm te geven.


In Signorie zal jij de rol van een Signore spelen, een Lord van één van de meest prestigieuze families van de Renaissance. Eén voor één kiezen de spelers 1 dobbelsteen van een gemeenschappelijke poule. Er zijn 20 dobbelstenen in 5 kleuren en die worden gedobbeld in het begin van elke ronde. Die gekozen dobbelsteen plaats je op jou spelersbord - jou stad - en je voert één van de mogelijke acties uit. De kleur van de gekozen dobbelsteen zal de actie bepalen, en het getal op die dobbelsteen is de korting die je krijgt op de kost om de actie uit te voeren.


Tijdens een ronde kan elke speler zo tot 4 acties uitvoeren. Op het einde van de ronde kan een speler een bonus verkrijgen indien de som van zijn gekozen dobbelstenen lager of gelijk aan 13 is. Het mechanisme van de dobbelstenen is erg gemakkelijk en innovatief, en geeft de spelers een simpele doch uitdagende keuze momenten. Je zal altijd een tekort aan geld hebben, dus de verleiding om dobbelstenen met een hoog getal te kiezen is erg verleidelijk. Maar dan zal er geen beloning voor jou inzitten.


Dit spel werd geschonken door What's your game? en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Signorie is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 - 120 minuten

Reacties

Populaire posts