3 sind eine zu viel

Tja, 3 is er ééntje te veel. Hangt er van af voor wat natuurlijk. Voor een romantisch dinertje klopt dit zeker, om dit spelletje te spelen zeker al niet, want dat kan tot 4 spelers. Dit is met de Engelstalige naam ook wel gekend als 3's a Crowd!


Om het spel klaar te maken worden de startkaarten in het midden van de tafel gelegd. Elke speler krijgt daarna een stapel van 20 kaarten. Van die 20 kaarten worden er 8 getrokken en op hand genomen. Tijdens je speelbeurt speel je een kaart met een getal vanuit je hand op de tafel. Elke kaart die je speelt heeft een bepaalde plaats in de numerieke sequentie.  Indien je een vijfde kaart aan een rij toevoegt, moet je 1 tot 3 kaarten vanop tafel nemen, afhankelijk van de positie van de kaart die je net speelde, en die voor jou leggen, gesorteerd per kleur.


Heb je 1 of 2 kaarten van een bepaalde kleur op het einde van het spel, verdien je daar positieve punten mee. Maar als je een derde kaart van die kleur hebt, krijg je er negatieve punten voor. Zowel gedurende als op het einde van het spel kan je bonus punten verdienen door kaarten in vele verschillende kleuren te bezitten. Zodra elke speler in totaal 18 kaarten gespeeld heeft, is het spel ten einde.

Dit spel werd geschonken door Amigo Spiele en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 25 minuten

Reacties

Populaire posts