Extra! Extra!

Extra Extra zetten we deze maand eens extra in de verf door het ons spel van de maand april te maken. Het spel mechanisme is een mengeling van : bieden, setjes verzamelen, tegels plaatsen en mannetjes inzetten om acties uit te voeren.


In Extra! Extra! krijg jij de opdracht om de cover en de laatste pagina van een krant volledig af te maken. Hier zou een mix van verhalen van verschillende groottes moeten op verschijnen. Hoe groter het verhaal, des te beter. De spelers zullen bonus punten scoren voor reportages in hun eigen specialiteit, maar ook extra materiaal, interviews en headlines kan je er mee verdienen.



In het spel verzamelen de spelers nieuws in 6 onderwerpen die het waard zijn om in het nieuws te komen : over thuis, de wereld, politiek, sport, zaken en vrije tijd. Om dit te kunnen doen plaatsen de spelers hun reporter op het nieuws dat ze willen publiceren, maar ze kunnen overboden worden door andere journalisten van andere kranten, die er meer geld voor over hebben. Kopies en foto's kunnen verkregen worden van wat zij 'het lijkenhuisje' noemen. Spelers kunnen meerdere reporters in huren en nieuws verkopen om zo meer geld in het bakje te krijgen. De speler die als eerste de voor en achterpagina van zijn krant klaar heeft, zal nog een bonus ontvangen - maar dat is nog geen garantie om als winnaar uit de bus te komen.



Dit spel werd geschonken door Mayfair Games en is in april het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Spelduur : 60-150 minuten

Reacties

Populaire posts