Jolly Roger: The Game of Piracy & Mutiny

Bij het kaartspelletje Jolly Roger : the game of piracy & mutiny ben jij een lid van de bemanning aan boord van een piratenschip. Er werd zo pas een nieuwe kapitein verkozen, en deze man zal jou naar ofwel rijkdom ofwel een ramp leiden.
Eender welke acties de kapitein dan ook onderneemt, indien jij niet akkoord gaat met zijn doen en laten, kan je altijd in opstand komen en muiterij plegen, met de hoop dat jij de volgende kapitein zal worden.


Elke beurt zal de kapitein een bestemming voor het schip kiezen, en een doel dat ze gaan aanvallen. Eenmaal het schip in een aanval verwikkeld is, werken de spelers min of meer samen om hun slachtoffer te verslaan. Daarna verdelen ze de schat die ze daardoor verkregen hebben onder hunzelf. En hou er rekening mee : goud is pas veilig als je het ergens op een schatteneiland begraven hebt.
Terwijl de aanval in volle gang is, broeit er altijd onrust aan boord. Elke keer dat de kapitein een keuze maakt, kan een bemanningslid muiterij plegen om zelf de kapitein te worden.


Eenmaal er muiterij is, zal je moeten beslissen hoe je je kaarten nu gaat gebruiken en tijdens het gevecht. Hoeveel wil jij nog samenwerken bij het aanvallen van de vijand ? Of wil je jezelf eerder voorbereiden indien er een volgende muiterij begint ? Zoals het een goede piraat betaamt, jou grootste wens is goud, en jij zal er alles aan doen om je doel te bereiken. De speler met het meeste goud op het einde van het spel is de rijkste piraat en ook de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Ares Games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 4 - 10
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts