Sarkophag

Roekeloze onderzoekers hebben de ene eeuwenoude sarcofaag na de andere geopend, en zonder het te weten hebben ze de rust van de mummies die daarin lagen verstoord. Nu zijn deze verwarde en suffige makkers aan het ronddwalen doorheen de catacomben, en ze blijken zowaar erg hartelijk te zijn. Met een beetje bekwaamheid en een vleugje van tactiek kan je in dit spel voorkomen dat je te veel van deze hersenloze kerels mee in je bagage naar huis neemt.



Elke speler heeft 10 kaarten op hand. Elke ronde mag elke speler exact 1 kaart spelen. De 2e kaart die gespeeld zal worden zal bepalen of de opeenvolgende kaarten die door de andere spelers moeten gespeeld worden, hoger of lager moeten zijn dan de net gespeelde kaart. De speler die de hoogste of de laagste kaart speelt, neemt deze slag door alle gespeelde kaarten op te rapen. Indien een speler de regel niet kan volgen, indien deze enkel maar een hogere kaart op hand heeft terwijl hij normaal een lagere moest spelen, neemt ook de slag. De persoon die de slag moet nemen verzameld zo een paar mummies.


De speler die de slag moest nemen, is wel de startspeler in de volgende ronde. Het spel is ten einde zodra er 10 slagen behaald zijn. Nu telt elke speler het aantal mummie hoofden op zijn kaarten, en de speler met het minste aantal is de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Amigo Spiele en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts