Smash Up : Munchkin

Smash Up : Munchkin wordt mooi omschreven als een shufflebuilding of een schud-jou-kaarten-en-bouw spel. Dit spel start met een eenvoudige voorafgaande stelling :  neem de stapels met kaarten van beide partijen die uit 20 stuks elk bestaan, schud ze en vorm daarmee een stapel kaarten van 40 stuks, en neem het dan tegen mekaar op om meer basissen te vernietigen dan je tegenstanders.


Elke partij heeft verschillende soorten krachten, en soms ook wel verschillende spelmechanismes tijdens het spelen. Dat maakt van elke combinatie van partijen een unieke speelervaring en variatie. Tijdens het spelen zijn er basiskaarten in het spel, met elk hun eigen moeilijkheden en mogelijkheden. Jij tracht om de meeste macht op de basis van jou werkers te hebben, wanneer die basis vernietigd wordt, omdat als dat zover is, zullen enkel de spelers die eerst, tweedes en de derde plaats bekleden punten scoren.



Smash up : Munchkin heeft, zoals de titel al liet vermoeden een Munchkin thema mee gekregen, maar dan met het spelmechanisme van de alom bekende Smash Up. Er zijn 8 verschillende partijen in totaal : Clerics, Halflings, Orcs, Warriors, Elves, Thieves, Dwarves en Mages.


Dit spel werd geschonken door AEG en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.
Smash up : Munchkin is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.



Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar


Reacties

Populaire posts