10 to Kill

Zij die van deductie spellen houden letten maar beter op, want deze 10' (minuten) to kill is zulk een spel voor 2 tot 4 spelers, en zoals in de titel staat : dit spel zal precies 10 minuten duren.


Er zijn 16 verschillende karakters in het spel, en elke speler krijgt er in het geheim 1 van. Elke speler heeft ook 3 geheime doelwitten die hij moet elimineren, zonder zelf ontdekt te worden. De spelers krijgen elke beurt enkele acties waaruit ze er 1 mogen kiezen. Die acties zijn : beweeg eender welk karakter op het spelbord, elimineer een karakter (en er zijn verschillende manieren om dit te doen), controleer een identiteit bij de politie.

De moeilijkheid is dat wanneer een karakter vermoord werd, dat niemand zal zeggen door wie of hoe dat gedaan werd. Jijzelf zal als moordenaar ongemerkt moeten blijven en jezelf moeten verstoppen tussen de verschillende mogelijke karakters. Probeer ook het karakter te raden van de moordenaar van je tegenstanders. Naar mate het einde van de 10 minuten speeltijd dichter en dichter komt, voel je de druk en verdachtmakingen op je schouders wegen. 10 minuten gaan erg snel, maar kan soms een eeuwigheid duren als alle ogen op jou gericht zijn. Jij zal moeten bluffen om je eigen hachje te redden, en discreet moeten bewegen tussen de doelwitten, en als het even kan de hitman van de tegenstander uitschakelen.


Dit spel werd geschonken door La boite de jeu en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts