Big Brain Bang

Een gedachte komt in je op! Maar wat is een 'idee' ? Men denkt dat dit een neurale verbinding is die in de hersenen wordt gemaakt. Het lijkt er wel op dat er 1 neuron tegen een andere zegt : 'Makker, ik heb een idee!' terwijl ze een high-five met mekaar wisselen. De andere neuron antwoord dat hij dat wel interessant vindt, en dat hij het iedereen gaat vertellen.


Zo ontstaat er een neuraal netwerk. Maar dit was maar 1 idee, er kunnen er veel meer ontstaan. Vaak ontstaan er meerdere ideeën tegelijk in het menselijk brein. En het is dan nog eens geweldig ook als die ideeën mekaar niet tegenspreken. En hierover gaat Big Brain Bang allemaal over. Het menselijk brein is het speelbord op de tafel. De spelers voegen neurale netwerk deeltjes toe aan het brein, en elke speler zal zo proberen om zijn eigen idee te promoten. Maar zo eenvoudig is het allemaal niet.


Je zal je vaardigheden (dexterity gedeelte) moeten combineren met tactische planningen. De nieuwe neuronen verschijnen op een plaats waar de gedobbelde dobbelstenen landen. Een goede worp zal mede jou succes bepalen. Het doel van het spel is om een groter neuronen netwerk te maken dan je tegenstanders. Elk onderdeel van het netwerk levert je overwinningspunten op. De winnaar is die speler met de meeste punten op het einde van het spel. Thematisch wil dit zeggen dat jou idee is doorgedrongen tot in de hersenen.


Dit spel werd geschonken door Right Games LLC en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 -45 minuten

Reacties

Populaire posts