Bookmaker

Bij Bookmaker gaan de spelers op paarden gokken die een reeks van races zullen rijden. Je bent niet geïnteresseerd in welk paard er gaat winnen, maar je gaat proberen zoveel mogelijk geld te verdienen door te gokken, gebaseerd op de racekaarten die je op hand hebt.


Elke beurt is onderverdeeld in 2 fases : het gokken en de race. Tijdens elke race zullen 2 spelers de bookmakers zijn - die spelers die de gokken inzetten op de 4 verschillende paarden. Bij de start van de wedstrijd worden 4 racekaarten uit een stapel van 80 kaarten open gedraaid, terwijl elke speler - inclusief de bookmaker - 4 gedekte racekaarten krijgt. De spelers bekijken deze kaarten om te bepalen welke kaarten er niet mee doen : die paarden zullen waarschijnlijk minder bewegen tijdens de race. De bookmakers wisselen onder mekaar 2 kaarten uit om zo mekaar extra informatie te geven.


Daarna zetten de bookmakers elk individueel hun kansen in op de 4 paarden, zoals 1 kans op tot 1 kans op 10 max. Ze maken deze kansen aan de andere spelers bekend, die dan minstens 1 gok moeten wagen bij 1 bookmaker. Ze mogen meerdere malen gokken als ze willen, zelfs bij beiden bookmakers. De bookmakers maken hiervan notie, en kan dan eventueel de kans van dan paard nog verlagen. De spelers blijven gokken inzetten zolang ze willen. Eenmaal alles is ingezet, gaan alle kaarten weg uit het spel, en dan worden er één voor één kaarten van de stapel open gedraaid. Het paard met de kleur dat open komt te liggen gaat een stapje verder in de race. Na 10 stappen is de finish bereikt en wint dat paard. Alle spelers die op dit paard gegokt hadden worden uitbetaald door de bookmakers. Zelfs tijdens de race kunnen de gokkers meer geld van de bank afhalen om nog in te zetten, maar dat moeten ze wel terug aan de bank betalen met interest.


Na een bepaald aantal races waarbij elke speler even vaak bookmaker is geweest, wint die speler die het meeste geld heeft. Er zijn varianten te spelen met extra kaarten waarbij zelfs paarden gediskwalificeerd kunnen geraken.

Dit spel werd geschonken door Giochi Uniti en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3-9
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts