Dark Matter

De figuren die we terug vinden op de cover van de speeldoos lijken wel weggelopen te zijn uit een optreden tijdens Graspop. Dark Matter speelt zich echter niet in de muziek scene af, maar is een science fiction / ruimte spel.


Het is al meer dan 3000 jaar geleden dat de mens zijn oorspronkelijk land verlaten heeft. Het ontdekken en het verkennen van het Sophia gebied heeft er voor gezorgd dat enkele theorie├źn waarvan men eerst dacht dat ze onmogelijk waren, toch bevestigd werden. Elke speler start met 3 unieke kaarten op hand waar ze de rest van het spel mee moeten doen. Elke kaart is onderverdeeld in 2 zones, en elke zone heeft 1 of meerdere eigenschappen.


De spelers spelen deze eigenschappen uit om middelen te krijgen om planeten bewoonbaar te maken, om soldaten aan te werven, om vijandige planeten aan te vallen, om hun eigen planeten te verbeteren, om helden en politici te gebruiken om hun kaarten en die van de tegenstanders te manipuleren, om grondstoffen te verkrijgen en nog veel meer. Maar het zijn niet enkel met deze kaarten dat de spelers spelen. Elke keer als er een kaart gespeeld wordt, veranderd deze van positie, waardoor de mogelijkheden oneindig zijn. Als een speler zijn kaart gebruikt, laat hij de kaart op tafel ronddraaien, en als hij de kaart van de tegenstanders gebruikt, flipt hij deze in de lucht. Op deze manier komen er nieuwe grondstoffen en eigenschappen ter beschikking om nog meer mogelijke acties te kunnen uitvoeren.


Overwinningspunten behaal je door het controleren van planeten en je kan ze gebruiken om meer edelstenen, soldaten of vaardigheden te krijgen. Een groot leger aanwerven geeft je ook overwinningspunten, en het helpt ook om vijandelijke grondstoffen van hun planeten te stelen. Een volwaardig spel met slecht 3 kaarten op hand ? Zeker proberen !


Dit spel werd geschonken door GenX Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts