Expo 1906

In het begin van de 20ste eeuw was er in Milaan - Italië, een drukte van jewelste. Meer dan 200 nieuwe gebouwen moeten zo snel mogelijk klaar zijn om de rest van de wereld te verwelkomen op de expo van 1906.


De wereldwijde expositie komt er dus zeer snel aan, en als één van de 40 deelnemende naties ben jij er gerust in dat jou ingenieurs en wetenschappers de wereld verstomd zullen doen staan. Wie zal de meest indrukwekkende technologische vooruitgang kunnen presenteren ? Welke energiebron zal er uiteindelijk doorbreken : de kracht van stoom of de meer elegante en efficiënte elektriciteit ? Kan je jezelf onderscheiden in prestige tegenover de andere deelnemende naties ?


Bij Expo 1906 kunnen de spelers winnen door meer prestige punten te behalen dan de tegenstanders tegen het einde van het spel. Punten kan je verdienen door projecten te vervolledigen die historische inventies van die periode voorstellen. Om een project af te krijgen, moet de speler grondstoffen aankopen en ze in de juiste volgorde combineren te samen met een project in zijn of haar laboratorium. Dat is een uitdagende taak want de projecten zijn er in verschillende vormen en moeten passen samen met de benodigde grondstoffen en een zeer krappe omgeving. Al snel zal de beschikbare plaats in het labo beperkt worden en komt het puzzel aspect in het spel naar boven.

Ook strategie is in dit spel van belang. Om een project sneller klaar te krijgen kan de speler technologieën verkrijgen die het aantal grondstoffen die nodig zijn kunnen verminderen, of om acties die ze kunnen uitvoeren te verbeteren. Hiervoor zal een doordachte management van de beschikbare ruimte in je labo ook van belang zijn. Door je uitvindingen te gaan registreren in het patenten bureau kunnen de spelers de leider worden in het ontwikkelen van bepaalde grondstoffen, en meer punten verdien als hun project klaar is. Het is aan jou om de prioriteiten te kiezen tussen al de mogelijke acties en investeringen, en wees snel want de wereld expositie komt eraan !


Dit spel werd geschonken door Gotha Games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 12
Speelduur : 60 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts