Green: The Golf Card Game

Ook al eens zin gehad om eens echt te gaan golfen, en nee, niet mini-golfen. En is deze populaire sport bij de rijkere bevolking je iets te duur, of blijf je liever binnen waar het warm en droog is en waar de muggen je niet leegzuigen ? Dan is dit waarschijnlijk het spel voor jou.


Dit spel werd uitgebracht door dV Giochi als beloning voor het winnen van de Gioco Inedito prijs in 2014-2015, een prijs voor het beste ongepubliceerde spel. De beoordeling baseerde zich op het beste nieuwe kaartspel design uit alle ingezonden prototypes, en deze Green kwam uit de bus en werd door dV Giochi uitgebracht als volwaardig professioneel spel.


Men zegt wel eens dat dit spel niet gewonnen kan worden, het kan enkel gespeeld worden. Gebruik de tips van je caddie - de jongen die met je sticks achterna holt - en wacht totdat de wind goed zit zodat je de 'green' kan bereiken met het balletje. Het is aan jou om je clubs als beste te beheren en om als eerste je bal in het gaatje te zien verdwijnen. Het spel verloopt als volgt : Trek een golf club kaart uit de uitgestalde kaarten op tafel, of geef een mep tegen de bal. Ga vervolgens verstandig om met de caddie tokens om zo de speciale krachten van de clubs te kunnen gebruiken. En tot slot tracht je jou bal met zo weinig mogelijk slagen in de pocket te krijgen, om zo de meeste punten te scoren.
Aan jou om te beslissen of dit spel een hole-in-one is.

Dit spel werd geschonken door dV Giochi en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts