Kabuki

Kabuki is een variant op het spelletje Illusion. Bij Illusion maakt men gebruik van bloemen, bij deze Kabuki van maskers. In de doos vinden we ronde kaarten waarop maskers staan afgebeeld in verschillende kleuren. Maar de maskers van eenzelfde kleur kunnen onderling ook nog van mekaar verschillen door de vorm.


Een spelletje duurt 3 rondjes, en bij de start krijgt elke speler 4 of 5 jetons - afhankelijk van het aantal spelers. Er komt een trekstapel van kaartjes in het midden van de tafel - gedekt - te liggen, en 4 maskers worden rondom de trekstapel gelegd. De speler die aan de beurt is draait de bovenste kaart open en mag deze dan op 1 van de 4 stapels leggen. Als er een tegenstander is die denkt dat die kaart met een masker van die kleur EN vorm al in die stapel zit, mag deze STOP roepen. Als de beschuldiging klopt, mag die speler zoveel jetons stelen van de actieve speler als dat er dubbele kaarten te vinden was in die stapel. Is die speler foutief, moet deze een eigen jeton in de doos terug leggen.


Een ronde is ten einde als er een speler geen jetons meer heeft of wanneer de stapel met maskers in het midden op is. De spelers tellen nu hun punten voor deze ronde en herhalen dit nog 2 keer. De winnaar is die speler met de meeste punten na 3 rondes.

Een filmpje met de verduidelijking van de spelregels kan je hier vinden :


Dit spel werd geschonken door Iello en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts