Parfum

Bij parfum komt het erop aan om de meeste parfums te verkopen aan de kopers, en als het even kan zoek jij die kopers eruit die vragen naar exclusieve en dure parfums om zo nog meer te kunnen verdienen.


De startspeler - die onderling gekozen wordt - mag als eerste een tijdstip kiezen. Wilt hij deze ronde als eerste spelen, pakt hij de vroegste klok. Nadeel dan is dat deze speler slechts 3 acties heeft gedurende de volgende fase. Alle spelers kiezen zo een tijdstip, met die speler die het laatste tijdstip heeft, de meeste acties zal mogen uitvoeren in de volgende fase.


De volgende fase heeft volgende mogelijkheden : per actiepunt mag je een dobbelsteen van de beschikbare parfums nemen (er zijn er 3 van elk parfum), of je mag een nieuw parfum dat te brouwen is uit de stoffen zak trekken en op het spelbord plaatsen, of je mag eenmalig druppel nemen als je past voor een actie. De startspeler (die het vroegste tijdstip heeft) mag als eerste deze acties uitvoeren.
Daarna probeert deze speler de parfums te brouwen die op het spelbord beschikbaar zijn. Daarop staat afgebeeld wat je moet dobbelen om dat brouwsel in jou eigen display te krijgen. Met een beetje geluk kan je meer dan 1 brouwsel bij mekaar dobbelen.


Elk brouwsel heeft ook een aanduiding of dit een bodem, de afsluiting of het midden van een fles is. Afhankelijk hiervan kan je de fles op je display beginnen vormen, en er zijn 2 mogelijke soorten van flessen : een grote, die uit 3 delen bestaat, en een kleine die uit 2 delen bestaat. De symbolen in het brouwsel duiden aan wat voor soort parfum het is. Eenmaal een fles volledig klaar is, komen daar houten flesjes op te liggen. Het zijn die flesjes die je aan de klanten in de laatste fase kunt verkopen.
Lukt het dobbelen je niet zo goed, kan je d.m.v. druppels af te geven een dobbelsteen herdobbelen of aanpassen. Hou je de druppels bij tot het einde van het spel, leveren deze jou ook nog punten op.In de laatste fase mogen de spelers hun flesjes - als ze die al hebben - verkopen aan de klanten. Ze moeten dan wel een flesje verkopen waar de klant achter vraagt. Wederom mag de speler die het vroegste tijdstip gekozen had als eerste verkopen. Deze fase wordt 2 maal doorlopen.
Je kan ook je flesjes op de markt verkopen, maar daar krijg je veel minder geld voor terug.
Zodra de stoffen zak leeg is, is het spel ten einde en wint de speler met het meeste geld.Dit spel werd geschonken door Queen Games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers :2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts