Poulettes

Bij poulettes zijn de spelers hanen die wel zin hebben in een lekker kippetje. Het is een eenvoudig kinderspel dat vast ook wel gesmaakt zal worden door de ouders.


Alle spelers krijgen een favoriet kippetje op hand. Het is die kip die je tracht te versieren tegen het einde van het spel. Deze hou je geheim voor de andere spelers. In het midden van de tafel komen er gedekte tegels te liggen. Op die tegels staan er wormen in alle soorten, kleuren en maten. Er kunnen ook lege tegels tussen zitten. Rondom de tegels leg je 8 kaarten open in een cirkel, met daarop verschillende kippen afgebeeld. Bovenaan de kaart kan je zien met welke worm deze kip te versieren is. Ook de punten die de kip op het einde van het spel oplevert staat bovenaan. De kippen hebben verschillende kleuren van veren, en verschillende kleuren van haren.


Eenmaal het spel start, mogen alle spelers gelijktijdig - terwijl ze een kakelend geluid maken - met 1 hand op zoek gaan naar wormen door de tegels vast te pakken en te bekijken. Ben je niets met die tegel, leg je hem gedekt terug. Wil je de worm houden, leg je die gedekt voor jou neer. Zodra een speler 2 tegels voor zich heeft liggen, kraait deze luidop : dit is het einde van de eerste ronde.
De tegels van alle spelers worden open gedraaid en de haan die net kraaide mag als eerste z'n kippen versieren. Als de gevonden worm overeen komt met de gevraagde worm van een kip, komt die kip naar hem. Maakte deze speler een fout, dan moet hij een gebroken hartje nemen, wat strafpunten oplevert.


Zo zal elke speler hopelijk enkele kippen verzamelen. Na 4 rondes worden de punten die de kippen waard zijn opgeteld. De speler die er in slaagde om een kip te versieren die ook zijn favoriete kip was, krijgt nog 5 punten extra.

Dit spel werd geschonken door Blue Orange en Geronimo Games is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts