Switching Tracks

De allereerste keer dat we Switching Tracks een keertje speelden, was al op de spellenbeurs van Essen in 2014. Dat was toen nog een prototype die ons werd uitgelegd door Kris Gould van Wattsalpoag Games, en de uiteindelijke versie was vorig jaar te koop.


Switching Tracks is een treinspel waarbij je goederen moet gaan ophalen en elders moet gaan afleveren. Op het speelbord vinden een kaart van Amerika terug met daarop spoorwegen voorgedrukt. Op kruispunten liggen er wissels in de vorm van tegels, die geschakeld kunnen worden om zo de treinen een andere route te laten volgen. De goederen worden in steden die langsheen het spoor liggen opgepikt, en kunnen afgeleverd worden aan steden die dezelfde kleur hebben als de grondstof die ze willen.


Je hebt de mogelijkheid om je trein te verbeteren : je kan hem sneller doen rijden, en/of je kan hem meer goederen laten vervoeren, of je kan ervoor kiezen om meer wisselmannetjes te nemen, waardoor je vaker de wissels kunt bedienen en zo een betere route kunt kiezen voor je trein. Via kantoren kan je speciale effecten of voordelen verkrijgen tijdens het spel. De afgeleverde goederen worden op hun beurt gebruikt om te voldoen aan contracten. De speler die als eerste 5 contracten kan volbrengen is de winnaar van het spel.


Dit spel werd geschonken door Wattsalpoag en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts