Trambahn

Vinden jullie ook dat er tegenwoordig veel te veel treinspellen op de markt komen ? Gelukkig gaat Trambahn over een tram - als zij ook maar niet beginnen te staken ...


En wat nu ? Een spel met Duitse titel in een Amerikaanse uitgeverij ? Klopt. Trambahn speelt zich namelijk af in Munchen, de stad van de oktoberfesten, en meer bepaald op het einde van de 19e eeuw, toen de tram een booming business was. De tram had die periode een serieuze uitbreiding nodig, en de 2 spelers die het tegen mekaar gaan opnemen in Trambahn zullen strijden om het contract om dit alles te mogen verwezenlijken.


In een raster gevormd door speelkaarten, gebruiken de 2 spelers hun eigen kaarten op 3 verschillende manieren : als passagiers op de tram, als voorgestelde haltes op de nieuwe routes die moeten gebouwd worden, en als geld om deze routes te kunnen betalen. Als je kaart legt als toekomstige halte, moeten de spelers zorgen dat zowel de kleur als de stijgende volgorde klopt. Maar ze moeten ook nog passagiers tot aan deze lijn krijgen om overwinningspunten te scoren.


Een filmpje met een uitgebreide beschrijving van de regels is hier te bekijken :


Dit spel werd geschonken door Mayfair Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30-45 minuten


Reacties

Populaire posts