Uno Royal

Er zijn 100-den, maar dan ook 100-den verschillende versies van dit erg populair partyspel. Maar deze UNO Royal is wel de koning onder alle UNO versies.


 In dit spel is het leuk om de koning te zijn, want die speler die de kroon mag dragen van de koning zal de regels bepalen. De klassieke regels van UNO blijven gelden, maar als er een joker kaart gespeeld wordt, is het de koning die zal beslissen welke kleur deze zal worden. Indien er een 'koning's keuze' kaart gespeeld wordt, is het de koning die kiest wie er een kaart moet bijnemen.


De koning zal ook bepalen - door met zijn of haar scepter te zwieren - wie de nar van de spelers is. Bij bepaalde kaarten moet de nar steeds een extra kaart op hand nemen. Op een gegeven moment hoor je de scepter een deuntje spelen. Dat is het moment dat de kroon wordt verder gegeven aan een volgende speler. En hopelijk heb je tijdens je koningschap de andere spelers een beetje fair behandeld, want nu is het aan hen om koning te zijn. En denk eraan op tijd UNO te roepen als je nog maar 1 kaart op hand hebt !

Een filmpje kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Mattel en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts