Bad Medicine

Bij Bad Medicine ben jij en je tegenspelers elk een farmaceutisch bedrijf. Jou doel is jou nieuw medicijn , dat bestemd is om een momenteel heersende ziekte te genezen, bekend te maken bij het grote volk via advertenties. Je zal dit moeten doen terwijl je de bijwerkingen van je medicijn die ze in je labo gezien hebben, probeert te verdoezelen.


O ja, jou bedrijf is groot. Erg groot. Zo groot zelfs dat de mensen die de formule voor het medicijn gevonden hadden en de mensen die ze aan de man brengen niet echt met mekaar spreken. Dus wees er niet van verbaasd dat de verkopers even verstomd zullen staan als alle anderen als ze zien wat dit medicijn effectief doet.


Elke kaart in het spel heeft een stukje van een naam van een medicijn, een stukje van een beschrijving en een bijwerking. Er zal 1 kaart open in het midden van de tafel komen. De bijwerking van deze kaart is de ziekte die genezen moet worden deze ronde. Bij 3 tot 4 spelers krijgt elke speler 7 kaarten op hand en kiest men er 3 uit als medicijn naam en 2 als beschrijving. Als alle andere spelers ook hun kaarten gekozen hebben, verkoopt iedereen beurtelings zijn medicijn.


Bij je verkoopspraatje, zal elke andere speler je een kaart geven. De verkoper kiest dan 1 kaart en moet dan verklaren waarom die bijwerking niet zo erg zal zijn. De speler wiens bijwerking uiteindelijk gekozen werd, krijgt een punt. Bij 5 tot 8 spelers verdelen de spelers zich in 2 teams. 1 speler per team krijgt 6 kaarten en kiest dan 3 kaarten voor de naam, en 2 kaarten voor de beschrijving, en 1 kaart voor de bijwerking van het medicijn. Alle kaarten worden gedekt doorgegeven aan zijn teamgenoot, die de kaarten pas te zien gaat krijgen bij de verkoop.
Na het verkoopspraatje stemt iedereen op zijn favoriet medicijn. De spelers scoren punten doordat anderen op hun kaarten stemmen.

Dit spel werd geschonken door AdMagic en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-8
Leeftijd : vanaf 16 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts