Cacao

Cacao wordt ook wel eens beschouwd als het 'fruit van de goden', en het is die wereld waarin de spelers zich bevinden met dit spel. Jij bent de leider van jou stam, en je moet zorgen dat jou volk niets te kort komt, en dat doe je met het verbouwen en verhandelen van cacao. Maar daarvoor zal je jouw volk aan het werk moeten zetten.


Elke speler heeft een eigen stapel met vierkantige tegels dat de werkers voorstellen. Het aantal werkers staat op elke zijde van de tegel, maar kunnen verschillend zijn van tegel tot tegel. Het startveld start met maar enkele jungle tegels in het midden van de tafel : een cacao veld, een kleine markt, en2 jungle tegels worden open gelegd, en de overige tegels worden gestapeld als een trekstapel.


Tijdens de beurt van een speler mag deze één van de werkers aan het speelbord puzzelen, grenzend aan 1 of meerdere tegels die reeds op tafel liggen. Daarna, indien er 2 werkers naast een leeg vakje liggen, mag er een jungle tegel toegevoegd worden op die plaats. De werkers schieten dan in actie en leveren jou voordelen op : een werker naast een cacao veld geeft je 2 cacao's, een werker naast een markt laat je toe om een cacao te verkopen aan een bepaalde prijs, een werker naast een bron geeft je water, een werker naast een tempel blijft daar staat tot het einde van het spel, enz ....


De speler mag zijn hand terug aanvullen vanuit zijn persoonlijke stapel tot 3 tegels. Eenmaal alle spelers al hun tegels gebruikt hebben, is het spel ten einde. De spelers winnen of verliezen punten afhankelijk van hun watervoorraad, en werkers naast de tempels krijgen punten als ze daar in de meerderheid zijn. De speler met het meeste goud is de winnaar.


Cacao is het spel van de maand juni bij Het Geel Pionneke en werd geschonken door Abacus Spiele.
Cacao is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts