Celestia

Celestia - niet te verwarren met Cilest, wat een anticonceptie pil is - is een herwerkte versie van Cloud 9, waarbij je aan boord gaat van een vliegtuig/bootje te samen met een team van avonturiers om de vele steden van Celestia te bezoeken en hun schatten te verzamelen. Jou trip zal van een leien dakje lopen, maar je zult wel trachten om de rijkste avonturier van allemaal te worden door die dure dingen bijeen te sprokkelen.



Bij de start plaatsen alle spelers hun pion in het vliegtuig. De spelers starten het spel met 6 kaarten op hand, of 8 afhankelijk van het aantal spelers. Bij het begin van elke ronde zal er 1 speler gekozen worden die de kapitein van de bende is, en hij of zij mag dan 2 - 4 dobbelstenen werpen om te zien welke voor uitdagingen de spelers staan. Mist, onweer, gevaarlijke vogels of piraten - het lijkt wel België in de lente. Daarna moet deze speler de juiste kaarten spelen : een kompas om door de mist te geraken, een bliksemafleider voor het onweer, of misschien wel een misthoorn of zelfs kanonnen, en dit alles om de tocht verder te kunnen zetten en de volgende stad te kunnen bereiken.


Voordat de kapitein zijn kaarten speelt, moet elke speler beslissen om in het vliegtuig te blijven of niet : Indien je het vliegtuig verlaat, krijg je zeker en vast overwinningspunten als je de huidige stad ga verkennen. Blijf je aan boord dan hoop je hogere punten te scoren in een volgende stad. Als de kapitein er niet in slaagt om de uitdaging aan te gaan, blijft iedereen met lege handen over en moeten alle passagiers terug aan boord. Zodra een speler 50 punten aan schatten heeft verzameld is de winnaar gekend.


Dit spel werd geschonken door Geronimo Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.
Celestia is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts