Dungeon busters

Je medespelers betrouwen in dit spel is goed, maar ze helemaal niet vertrouwen zal verstandiger zijn. Er zijn 5 dappere krijgers op pad naar een mysterieuze kerker, die volgens de geruchten vol zou zitten met kostbare edelstenen. En zoals het in elke kerker wel voorkomt, zitten er ook hier verschrikkelijke monsters die de kostbare steentjes bewaken.


Indien de krijgers hun krachten bundelen kunnen ze misschien de monsters verslaan. Het blijft altijd opletten dat er tussen de krijgers een lafaard zit die verblind zal worden door de edelstenen en bezwijkt door zijn hebzucht. Daardoor kunnen zijn makkers afgestraft worden door de monsters. Enkel die strijder die trouw blijft en meevecht, en die de rest op het juiste moment kan bedotten, zal de held van dit spel worden.


Jullie als spelers zijn deze 5 krijgers die de kerkers gaan verkennen en de monsters moeten verslaan om de buit te gaan zoeken. Om de monsters te verslaan zal elke speler tegelijkertijd een power kaart gedekt moeten spelen, om ze daarna allemaal tegelijk om te draaien. Indien er 2 of meer spelers dezelfde waarde spelen, heffen deze kaarten mekaar op : ze worden geneutraliseerd. Mochten de spelers verslagen worden door een monster, zal die speler die de laagste waarde speelde een schat terug moeten afgeven. Slagen de spelers er wel in om een monster te verslaan, wordt de buit verdeeld, en de speler die de laagste kaart speelde (jawel) mag als eerste kiezen.


Dit spel werd geschonken door DiveDice / Korea Boardgames en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts