Harald

Het is koning Harald eindelijk gelukt om de verschillende koninkrijken te verenigen en zelf de koning te worden van deze machtige natie. Met de pas verworven vrede in het land, gaan de inwoners van het land een hele andere soort van oorlog tegemoet : die van intriges, macht en invloed.
Zend jou afgezant naar de raad van de koning om zijn gunst voor jou te winnen, zodat jij de meest prestigieuze speler kan worden.


Harald is een spel van invloed en meerderheden bezitten. As het hoofd zijnde van een stad zal elke speler proberen om de meest belangrijke personen die iets te vertellen hebben bij de koning te beïnvloeden en aan hun kant te krijgen. Maar om te winnen zal je ook moeten nadenken om de mogelijkheden van elk karakter te benutten. Elke speelbeurt mogen de spelers 3 acties in volgorde uitvoeren :
- Speel een kaart in de raad van de koning.
- Speel een kaart in je eigen stad
- Trek kaartenOp het einde van het spel telt elke kaart in de stad van een speler voor een punt als er dezelfde kaarten in de raad van de koning liggen. Heb je dus 5 kaarten in je eigen stad, en liggen er 4 in de raad van de koning, scoor je 4 punten. Elk karakter heeft ook zijn eigen conditie om bonus punten te scoren.Dit spel werd geschonken door Geronimo Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts