Meteor

O jee, er komt een grote zwerm meteorieten afgestevend op onze kleine planeet. Over een dikke 5 minuten zullen ze inslagen. Tijd voor een laatste sigaretje of sla je je baas nog eens goed op z'n gezicht ?

Neen, jullie zullen moeten samen werken om alle meteorieten te vernietigen, want anders zal er niet veel meer overschieten van de Aarde. Ben jij dapper en moedig genoeg om onze planeet te redden ? Zelfs als er maar 1 meteoriet door de verdediging geraakt, zal het leven zoals we dat nu kennen nooit meer hetzelfde zijn. Veel succes !


Meteor is een real-time, coöperatief, resource management kaartspel. Je zult moeten samen werken om raketten te bouwen en af te vuren richting meteorieten terwijl de tijd weg tikt en de enorme stenen dichter en dichter bij de Aarde komen. Het is aan jullie om ze allemaal tijdig op te blazen. Elke speler heeft aantal kaarten op hand, en een bouwgebied voor zich. In het geval je dit spel met 6 speelt, zal het bouwgebied gemeenschappelijk zijn. En aantal meteoriet kaarten worden in het midden van de tafel gelegd. Nu bouwen de spelers samen aan de raketten om ze richting meteorieten te lanceren voor ze op de Aarde terecht komen.


Dit spel heeft een oudere variant, namelijk van 2012. Het verschil met deze nieuwere versie van Mayday Games is dat er meer kaarten bij het spel zijn en extra spel mogelijkheden zijn. Deze versie speel je dan wel maar tot 5 spelers terwijl de oude tot 6 spelers kon.

Meteor werd geschonken door Mayday Games en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts