Pinata Party

Jij kreeg zonet een uitnodiging voor een te gek piñata feestje ! Bij deze Mexicaanse traditie vult men een pony of een paard dat uit papier marché bestaat met snoepjes, hangen ze dit in de lucht, en laten ze de kinderen geblinddoekt erop kloppen met een knuppel totdat de snoepjes voor het grijpen liggen. Zouden ze dit ook niet met bepaalde presidentskandidaten kunnen doen ?


Zodra de snoepjes uit de piñata vallen zal je vlug moeten zijn. Mis geen enkel van die heerlijke snoepjes met smaken zoals groene appel en zoete kersen. Welke speler kan de meeste waardevolle snoepjes verzamelen ? Dat zal de winnaar worden.De spelers proberen zoveel mogelijk snoepjes van het speelbord te verzamelen. Tijdens je speelbeurt mag je 2 bewegingen maken voordat je 2 of meer snoepjes opraapt. In elke beurt is er een verschillende beweging die je kan gebruiken. Tevens zijn er verschillende manieren om punten te scoren. Er zitten hier en daar snoepjes tussen die meer punten opleveren dan een ander snoepje. De moeilijkheid van het spel is aanpasbaar aan de hand van bijkomende uitdagingen. De mogelijkheid bestaat dat andere spelers jou snoepjes komen stelen.
Dit is een leuk spel voor families met kinderen, maar de volwassenen zullen de meer tactische variant ook wel weten te smaken.


Piñata Party werd geschonken door A-games en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts